BAS - Pomoć pri kočenju

BAS – Brake Assist System

U situacijama iznenadnog maksimalnog kočenja neophodno je obezbediti minimalni zaustavni put vozila do iznenadne prepreke. Činioci koji utiču na dužinu zaustavnog puta su:

  • uslovi kontakta pneumatika i tla kao realna spoljašnja limitirijaća okolnost;
  • blagovremena, brza i snažna reakcija vozača na iznenadnu prepreku; i
  • adekvatan i funkcionalan kočni sistem (koji se podrazumeva).

Praksa pokazuje da je uticaj brze i snažne reakcije vozača na iznenadnu prepreku značajan. Ovaj sistem doprinosi što efikasnijem kočenju u kritičnim situacijama.

Pomoću senzora povezanog s kočionom pedalom sistem registruje kojom brzinom se ona pokreće, odnosno kojom brzinom i silinom vozač aktivira kočnice. Na osnovu toga se identifikuju panična kočenja, kada poseban pojačivač stvara dodatni pritisak tečnosti u hidrauličnom kočionom prenosnom mehanizmu. Tada kočiona tečnost, pod pritiskom od 180 bara, izlazi iz rezervoara (ili akumulatora pritiska) i dolazi u poseban deo glavnog kočionog cilindra. Time se obezbeđuje dodatni pritisak i mnogo brže postiže kočenje punom snagom, čime se ujedno i ranije aktivira ABS.

Čitav proces se odigrava brzo (nekoliko milisekundi), a započinje u trenutku kada vozač pritisne kočnicu.

Povezane teme:

ACC - Aktivna kontrola krstarenja
HSA - Pomoć pri kretanju na uzbrdici
ESP, DSC, DSTC - Elektronska kontrola stabilnosti
ASR, TCS - Kontrola proklizavanja pogonskih točkova
ABS - Sistem protiv blokiranja točkova pri kočenju


Literatura: Priručnik za licenciranje kadrova u procesu osposobljavanja kandidata za vozače, Agencija za bezbednost saobraćaja (2012, 2013.)